Fasadtvätt i Helsingborg

Fasadtvätt i Helsingborg

Vädret tar ut sin rätt på våra husfasader, särskilt tydligt ser man det på ljusa fasader. Det är smuts, alger och ibland även mögel som sätter sina spår, men med ganska enkla medel kan man göra någonting åt det. Om man väljer att göra en fasadtvätt är det viktigt att du låter tvätta fasaden professionellt, för om det inte görs på rätt sätt kan du få repor i färgen och alger kan envist fortsätta att växa på din fasad.

Om du vill vänta lite längre innan du får problemet åtgärdat finns det andra saker som du kan göra själv. Se till exempel till att undersöka husets utsida en eller två gånger om året för att se om det finns smuts eller alger på husets yta. Om så är fallet bör du använda en finskrapa eller en högtryckstvätt (beroende på hur smutsiga ytorna är) och ta bort all smuts från skarvar och hörn – där fukt ofta samlas – och sedan tvätta bort resten med en vattenslang.

Om du märker att algerna börjar ta över är det värt att överväga att få huset tvättad professionellt. Detta kommer inte bara att avlägsna algerna från dina ytterväggar utan också hjälpa till att skydda dem mot framtida upplagor av smuts och mögel. Du kanske kan hitta ett företag i ditt område som specialiserar sig på att tvätta fasader, eller be om rekommendationer från vänner och familjemedlemmar som har fått sina hus rengjorda på detta sätt. För egen del vände jag mig till ett företag här i Helsingborg, och jag kan bara säga att de gjorde ett alldeles utmärkt jobb genom denna fasadtvätt, och jag kommer därför att rekommendera er som befinner er här att vända er till dem. Detta var nog allt vad jag hade att berätta om i dagens inlägg, och hoppas att det gav er lite matnyttig information!

Kommentarer är stängda.